Párolt zöldség halfűszerrel
Sziasztok!
Kicsit eltűntem, mivel a héten két nap szabadságon voltam, így hétfőn dolgoztam, és csak ma folytattam a hetet. Sok mindent nem tudok mondani, mivel nem túl izgalmas a hét, a hétvége viszont az volt, sűrű programmal. Sajnos a programok miatt a diéta nem alakult 100 % - ban tökéletesen, és képtelen vagyok mostanában visszatartani az édességéhségemet, így délután be-becsúszik valami nasi, de a főétkezések visszafogottak. Jövő hétre már ki is találtam, hogy minden napra lesz valami Szafis édesség, és így nem kell majd a cukros cuccokat enni. Mert hiába eszek gyümölcsöt, az nem sokat segít ez ügyben.
Az edzés megy, mivel szabadságoltam, bőven volt időm, korlátot is találtam a gyakorlatsorhoz, és kedden már reggel edzettem is. Tegnap csak egy karerősítő extra feladat volt, illetve bringázás, ami meg is volt, ma pedig lesz ugrálás, lesz comb-popsierősítő-kardió és has-kar gyakorlatsor is, mindez egy órában.
Mivel otthon voltam, sütöttem is, egy újabb receptet próbáltam ki, és almás-epres vaníliás rácsos péksüti lett belőle. Illetve végre felavattam a halfűszeremet is, először ez utóbbinak mutatom a receptjét.
Hozzávalók:
- egy kisebb cukkini
- 15 dkg borsó
- 40 g Szafi halfűszer
- 10 g citromlé
- 1 dl főzőtejszín
A cukkinit felkarikáztam, rétegezve a borsóval egy jénai tálba tettem, majd kikevertem a fűszert a folyadékokkal, és ráöntöttem a zöldségre. Kicsit megmozgattam, hogy mindenhova kerüljön, majd a 200 fokra előmelegített sütőbe tettem, és 25 percig sütöttem fedő nélkül.
Ja és még adós vagyok a lekvárcímkémmel, most megmutatom milyen lett:
Holnap jön a következő recept! Kitartást!