2017. máj 29.

Életmódváltás - 1. nap

írta: FitRea
Életmódváltás - 1. nap

Sziasztok!

Mivel nagyon ráérek mostanában, ezért úgy döntöttem, hogy napi bejegyzések lesznek az életmódváltásom alatt. Néha recepteket is hozok, mert - mint mondtam - hétvégén azért eszek valami édességet, cukormentesen. Tegnap este még jól belakmároztam, vacsira pizzát ettem - szénhidrát-gazdag, pizzériai pizzát, most jön a lightos kajálás, anyukám fenntartásai ellenére is.

Ma van az első nap, így először mondom, mi a mai menüm.

  • Reggeli: Cukormentes capuccino, Gullon cukormentes keksz
  • Ebéd: Párolt zöldségkeverék, csirkemell kockákkal, cukormentes capuccino
  • Uzsonna: Egy szelet almás rétes, cukormentes étcsoki 3 kocka
  • Vacsora: Salátakeverék, cottage cheese, 2 db pulykavirsli

Az edzéssel teljesen szuperül állok, már csak 6 nap és véget ér a tervezett program. A mai a szokásos basic kardiós rész, core-kar erősítő gyakorlatokkal. Kicsit már kezd unalmassá válni, azért 12 hét, az 12 hét és mivel nincs 120 különböző videó a minimum 60 napra, így természetes, hogy ismétlődik. Én meg ugye duplázok is, és a napi 2 helyett 4 videót csinálok végig, tehát már kezdek ráunni egy picit. Épp ezért a következő héttől az élő videókat kezdem majd el, de csak kétnaponta, a maradék napokon pedig bringázás lesz beiktatva, aminek az okát még egy kicsit megtartom magamnak. Ha elkezdődik a program, beszámolok mindenről.

58abd6f10d655_20-13_0_crop.jpgA héten egyébként eperföldre indulunk, sok-sok epret szeretnék szedni, amiből aztán cukormentes finom lekvár készül majd. Még soha nem készítettem lekvárt, legalábbis komoly mennyiséget nem, így remélem, hogy működni fog a recept, amit a neten találtam. Meg is mutatom nektek, hátha valaki szeretne próbálkozni, a saját befőzésemről pedig majd hozom a képes, videós beszámolót.

  • 1 kg eper
  • 10 dkg negyedannyi édesítő
  • 15 g pektin
  • 1 tk frissen facsart citromlé

A használni kívánt üvegeket forró vízben elmossuk, majd forró vízben tartjuk melegen.

A víz alatt megmosott, kicsumázott epret egy lábasba tesszük és botmixerrel leturmixoljuk, úgy, hogy nagyobb eperdarabok is maradjanak benne. Majd felforraljuk a leturmixolt gyümölcsöt. Ha felforrt, hozzáadjuk a pektinnel eldolgozott édesítőszert, és az egészet csomómentesre keverjük. 15 percig forraljuk folyamatos kevergetés mellett, majd hozzáadjuk a citromlét is.

A meleg üvegekbe adagoljuk a lekvárt, majd az üveg szájánál fogva emeljük ki a forróvízből.Jó szorosan rácsavarjuk a tetejét, majd egy kiterített konyharuhára azonnal fejre állítjuk. Ezután száraz dunsztot készítünk: egy plédet leterítünk több rétegbe úgy, hogy a széleit és a tetejét majd rá lehessen hajtani az üvegekre. A plédre teszünk egy konyharuhát, majd talpra állítva felsorakoztatjuk a lekváros üvegeket, amiket aztán becsomagolunk és lassan, 2-3 nap alatt hagyjuk, hogy kihűljön.

A felbontott lekvár hűtőben legfeljebb egy hétig áll el, viszont bontatlanul állítólag nagyon sokáig, évekig is eltartható. Elkészítése pedig kb. fél órát vesz igénybe. Nem sokára hozom a saját beszámolómat.

Szólj hozzá