Sajtos-zabos mini bagettek
Kedves Olvasóim!
A héten már nem valószínű, hogy jelentkezem. Eddig azért nem jöttem, mert 2 napja iszonyatos gyomorfájásom van, egyszerűen nem tudom, mit egyek, mert mire elmúlna, megéhezem, eszek, aztán újra borzalmasan fáj. Szóval így még levegőt venni is alig tudok fájdalom nélkül, tehát az edzés eszembe sem juthat. Holnaptól szigorú diétán leszek, mert nem bírom. De azért most hoztam nektek egy receptet, mert gyomorfájás ide vagy oda, tegnap azért sütögettem kicsit. Mini bagettek lettek, az eredeti recept adagjai szerint csináltam. Ott azt írták, hogy 6-7 bagett lesz... hát nekem lett 9 db miniatűr, inkább pogácsára hajazó adagom. De a lényeg, hogy finom lett.
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 21 dkg zabpehely (aprószeműből jobb)
- 3-4 tk. útifűmaghéj
- só
- 150 g zsírszegény friss sajt (amit én csak cottage cheese-ként, vagy frisch Kase-ként találtam még csak boltban)
Ezeket kell összekeverni, vizes kézzel tetszőleges nagyságú bagetteket formázni belőle, és 175 fokon alul-felül sütve 30 perc alatt megsül. Én a tetejére reszeltem sajtot, plusz ízt adott neki, hogy a friss sajt zöldfűszeres ízesítésű volt.
Edzésről már csak a jövő héten eshet szó, esetleg a hétvégén megpróbálom behozni a lemaradást, de ennyit nem fogok tudni... Egyébként észrevettem magamon, hogy ellustultam egy kicsit, de most tényleg nem csak kifogás ez a fent említett gondom. Remélhetőleg holnap már jobb lesz, és jöhet az edzés. Reggel, délután, este... Egész hétvégén edzek, és akkor minden meglesz. :)
Hamarosan újra jelentkezem, addig is szép hétvégét Nektek!