Karfiolkenyér - ami lerobbantja rólad a kilókat (állítólag)
Kedves Olvasóim!
A hétvégének megint vége, holnap ismét új hét kezdődik, szerencsére nekem csak 3 nap lesz, aztán szabadságolok egyet. Az elmúlt 2-3 napban nem sokat csináltam, pénteken az edzést kihagytam, és szombaton sem volt hozzá kedvem, így mára maradt, ráadásul még sütöttünk is, meg ilyesmik. De aztán ma rászántam magam,hogy ne csússzak meg az órarendben, és végigküzdöttem a has-kar egyperceseket, aztán még ami maradt a kisvideókból, azaz egy comb-popsi kardió, meg egy kis popsi-hát erősítés. A végére már szenvedtem, de megcsináltam.
Sütöttünk többféle dolgot is szombaton, mivel tesóm szülinapja volt és vendégeket is vártunk, volt egy kis túrós pogi, amit már a múlt héten megmutattam, aztán kókuszos kocka, meg torta. De ami receptet most mutatok nektek, azt pénteken vacsira csináltam. Egyrészt már rég ki akartam próbálni, másrészt böjt van, tehát csak ilyen zöldséges, cottage cheese-es kaja jöhetett szóba. Íme a recept az ún. karfiolkenyérhez, ami inkább hasonlít lángoshoz, palacsintához, lepényhez:
Hozzávalók:
- 2 bögre aprított karfiol
- 2 tojás
- 1 ek. liszt (én teljes kiőrlésű rozslisztet használtam)
- só, bors
A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg és tedd egy késes aprítóba, ahol addig morzsold, míg rizsszerű nem lesz. Közben forralj fel egy lábos vizet, és a felaprított karfiolt dobd bele a lobogó vízbe egy percre, majd jól szűrd le, és nyomkodd ki belőle a felesleges vizet. Ez után adj hozzá mindent, és sütőpapíros tepsiben formázz kis lapokat belőle. 180 fokos sütőben 10 percig süsd, majd fordítsd meg és még 10 percig süsd a másik felét is. Én alul-felül sütöttem, majd még 5 percre légkeverésre tettem.
Holnap a DVD-n lesz a comb-popsi egyperces és nyújtás, a kisvideókból pedig comb-popsi kardió és erősítés is.