2015. júl 26.

Diéta 17. nap + Vasárnapi sport

írta: FitRea
Diéta 17. nap + Vasárnapi sport

Kedves Olvasó!

Ma ilyen későn jövök, mert kisvárosunkban búcsú van, és ha búcsú van, akkor vendégség, és a gyerekekkel muszáj volt kimenni, megnézni, hogy mivel lehet menni egy kört, meg persze a vendégek után rendet is kell rakni..

Szóval ebből az alkalomból sajnos (vagy sem), nem csak az előírt ételek mentek le, becsúszott egy pár szelet süti is, bár a diétásabb fajtából. Annak a receptjét is leírom ide, hogy aki szeretne édességet enni, tudjon ilyet is készíteni. 

De még a receptek előtt a sportról...

A bikini program mára 5 KILOMÉTER futást írt elő, és mindezt persze reggelre... Ez nem igazán jött össze ma, meg nem vagyok nagy futó, a térdemre is vigyáznom kell, mert párszor már szétugrott, így max 2 km-t tudok lefutni, de azt is megszenvedem. Így aztán nem futottam, megoldottam HIIT edzéssel. Ugyanis épp a múlt héten olvastam egy cikket arról, hogy ezek a magas intenzitású interval edzések sokkal hatékonyabbak a zsírégetésben mint a futás. Tény, hogy mind ez, mind a futás kardió edzés, és megkockáztatom azt mondani, hogy a HIIT edzéssel jobban le is izzadok, mint egy kis futással, szóval rosszat nem csinál az, aki ezeket egymással kiváltja. Nyilván reggel hatásosabb lehetett volna, de ma este volt csak rá időm. Azt gondolom, hogy ha edzés után még fél órán át kétszer annyi kalóriát éget a szervezet mint normál működéskor, akkor este is ugyanígy fog működni.

A hétfői videót csináltam meg kétszer, kb. az 5 km futás idejével megegyező edzési időnek felelve meg:

És a mai recepteket is mutatom:

Mustáros csirkecomb

.csirkecomb 120 g
.mustár 10 g
.olívaolaj 5 ml
.só
.feketebors

 

Mustár, olívaolaj, só, bors felhasználásával pácot keverünk és sütés előtt egy nappal a csirkecombot ebben alaposan megforgatjuk. Másnap fólia alatt pároljuk a hús kb.80-85%-os puhulásáig, majd a fóliát levéve, készre sütjük.

 

Pritaminos ceruzabab saláta

.ceruzabab 200 g
.pritaminpaprika 25 g
.vöröshagyma 25 g
.balzsamecet
.édesítő

 

A ceruzababot sóval puhára pároljuk (főzzük), majd kihűtjük. A vöröshagymát finomra, a pritaminpaprikát kockákra vágjuk, és balzsamecettel, édesítővel összekeverjük és utána a ceruzababhoz adjuk. Hűtőben hagyjuk összeérni.

 

Mandulás banánturmix

.banán 100 g
.tej, 1,5%-os 200 g
.zabkorpa 5 g
.mandula 15 g

 

A banánt meghámozzuk és a turmixgépbe rakjuk. Felöntjük a sovány tejjel, és összeturmixoljuk. Édes lesz, de ízlés szerint édesítővel tovább ízesíthetjük. Frissen is, és behűtve is kitűnő ital. A zabkorpát és a szeletelt mandulát csak fogyasztás előtt pár perccel rakjuk hozzá, de akár ki is hagyhatjuk.

 

Párolt savanyúkáposzta almával, sovány sajttal

.savanyú káposzta 100 g
.alma 150 g
.fehérbor 10 g
.olaj 4 ml
.só

.sovány sajt 50 g

 

Felhevített olajra tesszük az alaposan kicsavart savanyú káposztát. Hozzáadjuk a bort, a tetszés szerint formára darabolt almát és csipetnyi sóval - lehetőleg fedő alatt - puhára pároljuk. Amíg forró, rá reszeljük, vagy vékony szeletekben rátesszük a sajtot, és hagyjuk ráolvadni.

 

Annyit fűznék hozzá az ebédhez, hogy azzal csaltam egy kicsit. Ma anyukám készítette a búcsúi ebédet, így nem mustáros csirkecomb volt. Egyébként sem rajongok a combért, úgyhogy kiváltottam sült csirkemellel, de elméletileg a diétához is le van írva, hogy kiváltható így a húsféle.

És még egy mellékes recept, azoknak, akiknek mindenük az édesség:

Zabos-túrós szelet

Hozzávalók:

  • 8dkg zabkorpa
  • 8dkg zabpehely
  • 50dkg sovány túró
  • 2,5dl tej (1,5%zsírtartalmú vagy valamilyen tejhelyettesítő ital)
  • 1dl tejföl
  • 2db tojás
  • 2ek.olaj
  • 1csomag sütőpor
  • Vanília aroma/vanília rúd magjai/citrom
  • Édesítőszer (én a por állagút jobban szeretem)
  • Kis só

Kenj ki egy közepes nagyságú tepsit vajjal. Ezután keverd össze a zabkorpát, zabpelyhet, az olajat, a sütőport és az édesitőszert. Miután ezzel megvagy, a keverék felét szórd bele egy közepes méretű tepsi aljába. Morzsold össze a túrót, ezután keverd össze a vanília rúd magjával, majd szórd a tepsiben lévő zab tetejére. A zabos keverék másik felét szórd rá a túróra. Következő lépésként a tejet, a tejfölt, a tojást és a sót keverd simára, majd öntsd rá ezt az egészet a tepsiben található keverék tetejére. Ezután már nincs sok hátra, ugyanis kábé 40-45 perc alatt megsül, 180 fokon.

Az édesítőből elég sok kell bele, hogy édesebb íze legyen, ha kevésbé kell figyelni a diétás mivoltára, akkor valamennyi porcukrot érdemes hozzákeverni.

Köszönöm, hogy ma is benéztél, remélem holnap is visszalátogatsz. 

Rea

Szólj hozzá