Diéta 13-14. nap
Kedves Olvasó!
Először a diéta aktuális receptjeit mutatom. Megjegyzem, készítem a képeket az ételekről, a későbbiekben majd frissítem a régebbi bejegyzéseket is, és feltöltöm a receptek mellé a képeket, de egyenlőre nem tudtam még a telefonról sem felnyomni a gépre, mivel a telefonom épp haldoklik, a gépem meg a tetőtéri szobámban szaunázik. Én meg lent a ventillátor előtt próbálok hűsölni, de ott sem nagyon megy...
Szóval a receptek, és ezzel végre beértem magam, ma letelt a 2. hét is a diétámból, holnap kezdődhet a 3. és egyben utolsó hét. Már előre tervezem milyen finomságokat fogok enni, amint vége, bár tudom, hogy tartani kéne még azért az egészséges táplálkozást. Szépen leszoktat ez a diéta a tésztáról, pedig én imádom a tésztát. Rossz is volt nézni az utóbbi két napban, ahogy az egész család a finom túrós csuszát eszi, én meg nyelem a csirkemellet brokkolival... Bevállaltam, muszáj betartanom. De az tuti, hogy amint vége lesz, az első nap juhtúrós sztrapacskát fogok magamba tömni, amennyi csak lefér, jó sok tejföllel. Majd utána jöhetnek a zöldségek újra. :D
Tehát akkor a receptek:
Steak fűszeres marhahús
.sovány marhahús 120 g |
|
A marhahúst fűszerezzük a steak fűszerkeverékkel, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és ebben pácoljuk 24 óráig. Teflonedényben készítjük: fedő alatt pároljuk, majd ha puha, pirosra sütjük, és forrón tálaljuk. |
Csőben sült brokkoli
.brokkoli 300 g |
|
A brokkoli rózsákat vékonyan kiolajozott tepsibe soroljuk, sózzuk és szerecsendióval, őrölt fehérborssal ízesítjük. A kefirt összekeverjük a felvert tojással és a fűszerpaprikával és leöntjük vele a brokkolit. Közepes hőfokú sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
|
Tzatziki zöldségekkel gazdagon, pulykasonka szeletekkel
.kígyóuborka 150 g |
|
A kígyóuborkát, zöldpaprikát és vöröshagymát megtisztítjuk, és szálasra lereszeljük vagy finom, apró metéltre vágjuk. Enyhén sózzuk, majd pár perc után levét lazán kinyomva, a fokhagymás-fűszeres joghurthoz keverjük. Végül a csíkokra vágott sonkát is hozzákeverjük. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket. |
Tormás tőkehalfilé zöldspárgával
.zöldspárga 250 g |
|
A makrélalfilét ízlés szerint fűszerezzük, és olívaolajban kisütjük. Olívaolajjal megkent jénai tálba rakjuk, ráhalmozzuk a zöldspárgát. Az ecetes tormát összekeverjük a tejszínnel (hogy sűrű masszát kapjunk), majd eloszlatjuk a halon és a spárgán. Megszórjuk friss petrezselyem zölddel, majd a sütőben készre sütjük. |
Joghurtos-kapros karfiolsaláta feta sajttal
.mirelit karfiol 300 g |
|
A karfiolt rózsáira szedjük és vigyázva arra, nehogy túlfőzzük, kevés olívával, csipet fokhagymával és sóval puhára pároljuk. A joghurtba keverjük a curry port, az őrölt fehérborsot és a kaprot, majd összekeverjük a kihűlt karfiollal. A fetát a kész karfiol tetejére szórjuk. |