2015. júl 23.

Diéta 13-14. nap

írta: FitRea
Diéta 13-14. nap

Kedves Olvasó!

Először a diéta aktuális receptjeit mutatom. Megjegyzem, készítem a képeket az ételekről, a későbbiekben majd frissítem a régebbi bejegyzéseket is, és feltöltöm a receptek mellé a képeket, de egyenlőre nem tudtam még a telefonról sem felnyomni a gépre, mivel a telefonom épp haldoklik, a gépem meg a tetőtéri szobámban szaunázik. Én meg lent a ventillátor előtt próbálok hűsölni, de ott sem nagyon megy...

Szóval a receptek, és ezzel végre beértem magam, ma letelt a 2. hét is a diétámból, holnap kezdődhet a 3. és egyben utolsó hét. Már előre tervezem milyen finomságokat fogok enni, amint vége, bár tudom, hogy tartani kéne még azért az egészséges táplálkozást. Szépen leszoktat ez a diéta a tésztáról, pedig én imádom a tésztát. Rossz is volt nézni az utóbbi két napban, ahogy az egész család a finom túrós csuszát eszi, én meg nyelem a csirkemellet brokkolival... Bevállaltam, muszáj betartanom. De az tuti, hogy amint vége lesz, az első nap juhtúrós sztrapacskát fogok magamba tömni, amennyi csak lefér, jó sok tejföllel. Majd utána jöhetnek a zöldségek újra. :D

Tehát akkor a receptek:

Steak fűszeres marhahús

.sovány marhahús 120 g
.olívaolaj 5 g
.steak fűszerkeverék 

 

A marhahúst fűszerezzük a steak fűszerkeverékkel, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és ebben pácoljuk 24 óráig. Teflonedényben készítjük: fedő alatt pároljuk, majd ha puha, pirosra sütjük, és forrón tálaljuk.

 

Csőben sült brokkoli

.brokkoli 300 g
.kefir 100 g
.tojás 1 közepes darab
.olaj
.fűszerpaprika 
.só
.szerecsendió
.fehérbors 

 

A brokkoli rózsákat vékonyan kiolajozott tepsibe soroljuk, sózzuk és szerecsendióval, őrölt fehérborssal ízesítjük. A kefirt összekeverjük a felvert tojással és a fűszerpaprikával és leöntjük vele a brokkolit. Közepes hőfokú sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

 

 

Tzatziki zöldségekkel gazdagon, pulykasonka szeletekkel

.kígyóuborka 150 g
.zöldpaprika 90 g
.vöröshagyma 80 g
.pulykasonka 60 g
.joghurt 60 g
.citrom 50 g
.olívaolaj 3 g
.só
.feketebors
.fahéj 
.fokhagyma
.oregánó 

 

A kígyóuborkát, zöldpaprikát és vöröshagymát megtisztítjuk, és szálasra lereszeljük vagy finom, apró metéltre vágjuk. Enyhén sózzuk, majd pár perc után levét lazán kinyomva, a fokhagymás-fűszeres joghurthoz keverjük. Végül a csíkokra vágott sonkát is hozzákeverjük. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.

 

Tormás tőkehalfilé zöldspárgával

.zöldspárga 250 g
.makréla 120 g
.kávétejszín (10%-os) 50 g
.ecetes torma 30 g
.friss citromlé 10 g
.olívaolaj 4 g
.só 
.petrezselyem zöld 
.feketebors 

 

A makrélalfilét ízlés szerint fűszerezzük, és olívaolajban kisütjük. Olívaolajjal megkent jénai tálba rakjuk, ráhalmozzuk a zöldspárgát. Az ecetes tormát összekeverjük a tejszínnel (hogy sűrű masszát kapjunk), majd eloszlatjuk a halon és a spárgán. Megszórjuk friss petrezselyem zölddel, majd a sütőben készre sütjük.

 

Joghurtos-kapros karfiolsaláta feta sajttal

.mirelit karfiol 300 g
.joghurt 100 g
.feta sajt 50 g
.só 
.édesítő
.fokhagyma 
.őrölt fehérbors 
.kapor 
.curry 

 

A karfiolt rózsáira szedjük és vigyázva arra, nehogy túlfőzzük, kevés olívával, csipet fokhagymával és sóval puhára pároljuk. A joghurtba keverjük a curry port, az őrölt fehérborsot és a kaprot, majd összekeverjük a kihűlt karfiollal. A fetát a kész karfiol tetejére szórjuk.

Szólj hozzá