Diéta 5-7. nap
Kedves Olvasó!
Mutatom a következő két nap receptjeit, aztán a következő bejegyzésben mesélek az új edzéstervről.
Az ötödik nap gyümölcs-zöldség nap, tehát igazából nem kell semmit főzni, legfeljebb délre répát. Én a zöldséglevesből, húslevesből ettem ki.
A 6. napi reggeli meggyes oatmeal, zabkása, erről már írtam körtés verzióban, lejjebb megtalálod.
Sült csirkemáj
- csirkemáj 120 g
- vöröshagyma 15 g
- olaj 3 ml
- majoránna
- feketebors
- só
A csirkemájat letisztítjuk, a vöröshagymát vékonyra felkarikázzuk. Kevés olajjal kikent tepsibe tesszük őket, lazán összekeverve és előmelegített sütőben, nagy hőfokon, hirtelen készre sütjük. Sütés közben ízesítjük majoránnával és a végén kevés sóval.
Készülhet nyílt lángon is, akkor a hagymát előbb fonnyasszuk meg, de vigyázzunk mert a máj pattog a sütés közben!
Tipp: 30-40 perc kell neki, és érdemes lealufóliázni, mivel a máj pattogni fog.
Waldorf saláta másképp
- alma 200 g
- zeller 100 g
- joghurt 30 g
- dió 20 g
- friss citromlé
- édesítő
- só
A zellert lesózzuk, hűtőbe tesszük, hagyjuk állni kb. 10 percig. Ha levet ereszt, azt leöntjük róla. Közben az almát kockákra vágjuk, majd hozzákeverjük a lehűtött zellerhez, és meglocsoljuk citromlével. Elkészítjük az öntetet: joghurthoz hozzáadjuk a maradék citromlevet, és sóval, kevés édesítővel ízesítjük. Összekeverjük a zelleres almával, végül durvára vágott dióval szórjuk meg, és alaposan elkeverjük. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.
Tipp: Én nem szeretem a zellert, így kihagytam, de nem hiszem hogy ezzel nagy kárt okoztam volna
Padlizsános lecsó baromfivirslivel
- baromfi virsli 1 db
- zöldpaprika 100 g
- padlizsán 50 g
- paradicsom 50 g
- cukkíni 50 g
- vöröshagyma 30 g
- olívaolaj 5 g
- só
- fűszerpaprika
- pirosarany - csípős
- egy csepp édesítő
A vöröshagymát vékonyra szeleteljük és a karikára vágott zöldpaprikával, kevés sóval lassú tűzön, olívaolajon elkezdjük párolni. A paradicsomokat forró vízbe dobva, megszabadítjuk a héjától és a paprika után kockázzuk. Ekkor adjuk hozzá a karikára vágott padlizsánt és cukkínit is. Megszórjuk kevés fűszerpaprikával, (ha csípősen szeretjük keverünk bele még pirosaranyat is) hozzáadunk egy csepp édesítőt, majd készre főzzük. Mikor a lecsó majdnem kész beletesszük a virslit is (ízlés szerint egyben vagy karikára vágva) és összeforraljuk. Forrón tálaljuk.
Tipp: Megint egy olyan étel, amit nem szeretek, így nyers paprikát és paradicsomot ettem 3 db virslivel. Nem árthatott, mert így is 3 kilót fogytam egy hét alatt.
Serpenyős zöldséges tőkehalfilé
- tőkehal filé 120 g
- sárgarépa 100 g
- brokkoli 100 g
- karfiol 100 g
- olaj 5 ml
- petrezselyem zöld
- só
- őrölt fehérbors
- fokhagyma
A tőkehalfilét nagyobb kockákra vágjuk, befűszerezzük (só, bors, fokhagyma), majd kevés olajon megsütjük. Ha kész, ízlés szerint citromlével meglocsoljuk, és félretesszük. Ugyanabban a magas falú serpenyőben megpároljuk a karikára vágott és fűszerezett sárgarépát. Ha már majdnem puha, akkor hozzáadjuk a brokkolit és a karfiolt és együtt pároljuk készre. Tálalás előtt óvatosan összekeverjük a kész tőkehalfilé kockákkal, és összeforraljuk őket. Petrezselyem zölddel díszítjük. Vehetünk készen kapható wok zöldségkeveréket is, azzal hamarabb elkészül az étel.
Mandulás banánturmix
- banán 100 g
- tej, 1,5%-os 200 g
- zabkorpa 5 g
- mandula 15 g
A banánt meghámozzuk és a turmixgépbe rakjuk. Felöntjük a sovány tejjel, és összeturmixoljuk. Édes lesz, de ízlés szerint édesítővel tovább ízesíthetjük. Frissen is, és behűtve is kitűnő ital. A zabkorpát és a szeletelt mandulát csak fogyasztás előtt pár perccel rakjuk hozzá, de akár ki is hagyhatjuk.
Tipp: Nálam a mandula luxuscikknek számít, így azt kihagytam, de nélküle is finom lett. Mellesleg érdemes lehűteni, úgy a legjobb.
Kefires vitaminsaláta kockázott sovány sajttal
- kígyóuborka 100 g
- fejes saláta 100 g
- kefir 100 g
- retek 50 g
- vöröshagyma 50 g
- trappista light sajt (Tolle) 50 g
A kígyóuborkát és a vöröshagymát karikákra vágjuk, a retket a paradicsomhoz hasonló gerezdekre, a fejes salátát apróra tépjük. A sovány sajtot kockákra vágjuk, összekeverjük a friss zöldségekkel, és az egészet leöntjük kefirrel. Azonnal fogyasztható.