2015. júl 20.

Diéta 5-7. nap

írta: FitRea
Diéta 5-7. nap

Kedves Olvasó!

Mutatom a következő két nap receptjeit, aztán a következő bejegyzésben mesélek az új edzéstervről.

Az ötödik nap gyümölcs-zöldség nap, tehát igazából nem kell semmit főzni, legfeljebb délre répát. Én a zöldséglevesből, húslevesből ettem ki. 

A 6. napi reggeli meggyes oatmeal, zabkása, erről már írtam körtés verzióban, lejjebb megtalálod. 

Sült csirkemáj

  • csirkemáj 120 g
  • vöröshagyma 15 g
  • olaj 3 ml
  • majoránna 
  • feketebors

A csirkemájat letisztítjuk, a vöröshagymát vékonyra felkarikázzuk. Kevés olajjal kikent tepsibe tesszük őket, lazán összekeverve és előmelegített sütőben, nagy hőfokon, hirtelen készre sütjük. Sütés közben ízesítjük majoránnával és a végén kevés sóval.
Készülhet nyílt lángon is, akkor a hagymát előbb fonnyasszuk meg, de vigyázzunk mert a máj pattog a sütés közben!

Tipp: 30-40 perc kell neki, és érdemes lealufóliázni, mivel a máj pattogni fog.

Waldorf saláta másképp

  • alma 200 g
  • zeller 100 g
  • joghurt 30 g
  • dió 20 g
  • friss citromlé 
  • édesítő 

A zellert lesózzuk, hűtőbe tesszük, hagyjuk állni kb. 10 percig. Ha levet ereszt, azt leöntjük róla. Közben az almát kockákra vágjuk, majd hozzákeverjük a lehűtött zellerhez, és meglocsoljuk citromlével. Elkészítjük az öntetet: joghurthoz hozzáadjuk a maradék citromlevet, és sóval, kevés édesítővel ízesítjük. Összekeverjük a zelleres almával, végül durvára vágott dióval szórjuk meg, és alaposan elkeverjük. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.

Tipp: Én nem szeretem a zellert, így kihagytam, de nem hiszem hogy ezzel nagy kárt okoztam volna

Padlizsános lecsó baromfivirslivel

  • baromfi virsli 1 db
  • zöldpaprika 100 g
  • padlizsán 50 g
  • paradicsom 50 g
  • cukkíni 50 g
  • vöröshagyma 30 g
  • olívaolaj 5 g
  • só 
  • fűszerpaprika
  • pirosarany - csípős
  • egy csepp édesítő 

A vöröshagymát vékonyra szeleteljük és a karikára vágott zöldpaprikával, kevés sóval lassú tűzön, olívaolajon elkezdjük párolni. A paradicsomokat forró vízbe dobva, megszabadítjuk a héjától és a paprika után kockázzuk. Ekkor adjuk hozzá a karikára vágott padlizsánt és cukkínit is. Megszórjuk kevés fűszerpaprikával, (ha csípősen szeretjük keverünk bele még pirosaranyat is) hozzáadunk egy csepp édesítőt, majd készre főzzük. Mikor a lecsó majdnem kész beletesszük a virslit is (ízlés szerint egyben vagy karikára vágva) és összeforraljuk. Forrón tálaljuk.

Tipp: Megint egy olyan étel, amit nem szeretek, így nyers paprikát és paradicsomot ettem 3 db virslivel. Nem árthatott, mert így is 3 kilót fogytam egy hét alatt.

Serpenyős zöldséges tőkehalfilé

  • tőkehal filé 120 g
  • sárgarépa 100 g
  • brokkoli 100 g
  • karfiol 100 g
  • olaj 5 ml
  • petrezselyem zöld 
  • só 
  • őrölt fehérbors 
  • fokhagyma 

A tőkehalfilét nagyobb kockákra vágjuk, befűszerezzük (só, bors, fokhagyma), majd kevés olajon megsütjük. Ha kész, ízlés szerint citromlével meglocsoljuk, és félretesszük. Ugyanabban a magas falú serpenyőben megpároljuk a karikára vágott és fűszerezett sárgarépát. Ha már majdnem puha, akkor hozzáadjuk a brokkolit és a karfiolt és együtt pároljuk készre. Tálalás előtt óvatosan összekeverjük a kész tőkehalfilé kockákkal, és összeforraljuk őket. Petrezselyem zölddel díszítjük. Vehetünk készen kapható wok zöldségkeveréket is, azzal hamarabb elkészül az étel.

Mandulás banánturmix

  • banán 100 g
  • tej, 1,5%-os 200 g
  • zabkorpa 5 g
  • mandula 15 g

A banánt meghámozzuk és a turmixgépbe rakjuk. Felöntjük a sovány tejjel, és összeturmixoljuk. Édes lesz, de ízlés szerint édesítővel tovább ízesíthetjük. Frissen is, és behűtve is kitűnő ital. A zabkorpát és a szeletelt mandulát csak fogyasztás előtt pár perccel rakjuk hozzá, de akár ki is hagyhatjuk.

Tipp: Nálam a mandula luxuscikknek számít, így azt kihagytam, de nélküle is finom lett. Mellesleg érdemes lehűteni, úgy a legjobb.

Kefires vitaminsaláta kockázott sovány sajttal

  • kígyóuborka 100 g
  • fejes saláta 100 g
  • kefir 100 g
  • retek 50 g
  • vöröshagyma 50 g
  • trappista light sajt (Tolle) 50 g

A kígyóuborkát és a vöröshagymát karikákra vágjuk, a retket a paradicsomhoz hasonló gerezdekre, a fejes salátát apróra tépjük. A sovány sajtot kockákra vágjuk, összekeverjük a friss zöldségekkel, és az egészet leöntjük kefirrel. Azonnal fogyasztható.

Szólj hozzá