Diéta 3-4. nap
Kedves Olvasó!
Még mielőtt a recepteket közre adnám, el kell mesélnem, hogy ma mérlegre álltam. Kb. egy hónapja mértem magam, és nagyon nem tetszett a szám, amit mutatott. Egy 7-sel kezdődött. Ma, a diétám 10. napján már 6-sal kezdődik, ami azt jelenti, hogy 2-3 kilóval könnyebb vagyok. Ez ma fel is lelkesített és csaltam kicsit, becsúszott két néger szelet, mert a nagymamám készíti a legfinomabbat, na meg a tegnapi uzsonna pudingomat is ma fogyasztottam el, bár mást nem is nagyon ettem az egész nap folyamán. Ilyen melegben nincs is étvágya az embernek. Ezzel a hétvégével a nassolást le is tudtam, innentől a végéig keményen be fogom tartani az előírtakat, plusz ugye sportolni is fogok holnaptól.
Köszönöm, hogy ma is benéztél, hamarosan utolérem magam a receptekkel, így onnantól követni fogja az én álláspontomat. A sok duma helyett mutatom a recepteket:
Körtés oatmeal = zabkása
- 2 dl 1,5%-os tej
- 0,5 dl víz
- zabpehely 30 g
- zabkorpa 5 g
- édesítő
- fahéj
A tej és víz keverékét felforraljuk kevés édesítővel, majd beleszórjuk a zabpelyhet és a zabkorpát. Lassú kevergetés mellett addig főzzük, amíg híg tejbegríz sűrűségű lesz.
Tipp: Fahéjjal a legfinomabb, de tehetünk bele gyümölcsöt is. Én málnával, meggyel és körtével készítem (mikor melyik van otthon).
Tonhalas tökmagos gardensaláta
- paradicsom 100 g
- spenót 80 g
- fejes saláta 60 g
- jégsaláta 60 g
- tonhal konzerv (saját lében) 50 g
- citrom 20 g
- tökmag 20 g
- vöröshagyma 10 g
- mustár 4 g
- olívaolaj 4 g
- só
A fejes salátát, jégsalátát és a spenótleveleket kézzel apróra tépjük, a paradicsomot kockázzuk, a hagymát vékonyra felkarikázzuk. Sózzuk és lazán összekeverjük a zöldségeket. A tonhal konzervet lecsöpögtetjük, ízlés szerint meglocsoljuk citromlével, majd hozzáadjuk a salátához. Az olívolajat összekeverjük a mustárral és a tökmaggal, majd a salátára öntjük, és összerázzuk az egészet. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.
Tipp: Tonhalat sós lében kell keresni, mert ilyen nincs, hogy saját lében. A fejes és jégsalátát kiváltottam kész salátakeverékre. Az enyémből a tökmag kimaradt.
Sült csirkemell spenóttal
- friss vagy mirelit spenót 250 g
- csirkemell 120 g
- tej, 1,5%-os 100 g
- olaj 3 ml
- zabliszt 2 közepes evőkanál
- só
- feketebors
- fokhagyma
Nagyobb, lapos, serpenyőben készítsük. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és a zúzott fokhagyma egy részével bekenjük. Az olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. Közben a mirelit leveles parajt kevés olajon fokhagymával áthevítjük, sóval, őrölt borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a tejet és kevés zabliszttel megszórva összeforraljuk. A csirkemellre halmozva tálaljuk.
Tipp: Az én spenótom kicsit sűrű lett a 2 evőkanál liszttől, én azt mondanám, hogy másfél kanál bőven elég belőle.
Kevert saláta pulykasonka csíkokkal, olívaolajos dresszinggel
- fejes saláta 100 g
- kígyóuborka 100 g
- paradicsom 100 g
- zöldpaprika 80 g
- pulykasonka 60 g
- lenmag 10 g
- olívaolaj 3 g
- só
- édesítő
- friss citromlé
- friss bazsalikom
- kakukkfű
A fűszereket összekeverjük az olívaolajjal, és a saláta elkészültéig hűtőbe tesszük. A kígyóuborkát, a paprikát és a pulykasonkát csíkokra vágjuk, a paradicsomot kockázzuk, a fejes salátát apróra tépkedjük. A lenmagot ízlés szerint teflon edényben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a salátához, majd a behűtött öntettel meglocsoljuk, és alaposan összekeverjük. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.
Tipp: Kihagytam a lenmagot, és kakukkfű, illetve bazsalikom sem volt benne, de nélkülük is finom saláta készült.