Húsvéti répatorta
Sziasztok!
Lehet, hogy kicsit megkéstem már a húsvéti sütirecepttel, de most lett kész a répatortám, és most volt időm, hogy gyorsan bejelentkezzek még. Ma teljesítettem az edzéstervet, tehát végre nincs elmaradásom, ami olyan nagy boldogság most a számomra, hogy szavakba önteni is nehéz. Most nagyon büszke vagyok magamra.
Szóval délelőtt anyukám sütött, így nem tudtam sütni, de még ebéd előtt kimértem minden hozzávalót, a legtöbb időt talán a dió darálása, és a répa aprítása vette igénybe, de egyébként pillanatok alatt elkészült az egész.
- 100 g zabpehely
- 100 g Szafi Fitt süteményliszt
- 40 g Szafi Fitt 1/4 édesítő
- 4 db tojás
- 5 közepes répa aprítóban leaprítva
- 100 g dió ledarálva
- késhegynyi Szafi Fitt szódabikarbóna
- 1 ek. kókuszolaj
- 1 narancs levének kb. 1/4-e (többi a krémbe megy majd)
- 1 tk. fahéj
Mindent összekevertem és közepes méretű tepsibe kanalaztam, majd 180 fokon 45 percet sütöttem.
Míg sült, összemértem a krém hozzávalóit is, amin kicsit módosítottam, mivel elfelejtettem, hogy nincs itthon egész tasak Szafi krémtúrós pudingom. Így a következőképp alakult:
2 dl főzőtejszínt kikevertem 1 csomag dr. Oetker vaníliapudinggal és kb. 30 g Szafi krémtúrós pudinggal, fél csomag vaníliás cukorral és 1 ek. négyszeres erősségű édesítővel megfőztem, majd amikor összesűrűsödött, beletettem a narancslevet, és kb. 3 dl natur joghurtot. Aztán kitettem a spájzba, hűlni. Mivel nem lett elég sűrű, kihűtve még tettem bele 1,5 evőkanálnyi útifűmaghéjat, elkevertem, majd a tésztára simítottam, és hűtőbe raktam néhány órára, mert utána muszáj volt megkóstolni. :D
Életem első répatortája, de tuti nem az utolsó, szerintem nagyon finom lett, öcsémnek is ízlett, és a kishúgom, aki nem eszi meg a diós sütiket, meg már két napja fujjog neki, még ő is azt mondta, hogy egész jó lett, úgyhogy ez nagy dícséretnek számít.
Most már tényleg kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek, a lányoknak sok locsolót hétfőre! Jövő héten jelentkezem. :)