2017. jan 03.

Hello 2017!

írta: FitRea
Hello 2017!

Újévi fogadalom, újévi lendület

Kedves Olvasóim!

Köszönöm, hogy kitartottatok velem az elmúlt évben, és bár az utóbbi hónapokban eléggé inaktív voltam, bízom benne, hogy idén is követni fogtok, cserébe pedig ígérem, hogy rendszeresebben fogok jelentkezni egy-egy bejegyzéssel. Boldog Új Évet Kívánok mindegyikőtöknek, akár régiek, akár újak vagytok a blogomon.

20170104_192145.jpgÚj év, új célok, tervek. Mi más is lehetne az újévi fogadalmam, mint, hogy ismét visszatérjek a sportolás világába. Sajnos október végén feladtam a napi rendszerességű sportot, talán kicsit ráuntam az egészre. És sajnos nagyon hamar meg is látszott rajtam, hogy abbahagytam. Aztán elmúlt  november, majd a december, és most januárra kitűztem magam elé, hogy kevesebbet edzek, de diéta mellett ismét el szeretném érni a tavaly ilyenkori formámat. Nagy löketet biztosított anyukám, aki megemlítette, hogy érzi, hogy kicsit sok volt a tésztaféle az év végén. Az anyukám, aki sosem akar diétázni, vagy sosem hagyja, hogy annyira diétás legyen a kaja, mint amennyire kellene. Ezért közösen határoztunk, és holnaptól Béres Alexandra intenzív 21 napos diétáját fogjuk követni, amivel nekem anno sikerült kevés sport mellett is közel 10 kilót ledobnom. Úgyhogy ebben kiegyeztünk úgy, hogy közösen fogjuk készíteni a kajákat. És felbuzdulva ezen, kijelentettem, hogy esténként pedig Péntek Enikő Zóna Live-os DVD-ire fogunk együtt tornászni. Anyukám ebbe is belement, abban az esetben, hogy nem egy órás lesz az edzés, de mondtam neki, hogy én is csak rövidebb verziót szeretnék, hogy ne unjak bele. Úgyhogy 3 hét diéta és 12 hét tuti sport következik, a folytatásban pedig próbálunk majd szintentartani. Ráadásként a család többi tagja is követni fogja a menüt, mert nem akarunk 5 féle kaját a házba. Úgyhogy 2 opció áll fenn: egy: elmennek ebédért, kettő: eszik, mit mi is, legfeljebb kiegészítik nasival, meg pékáruval, stb.

Bár azt még el kell, hogy meséljem nektek, hogyan indult a fogyókúra. Anyukám hétfőn összeírta a főzéshez szükséges alapanyagokat (állítólag), hogy ma bevásárolhasson mindent a hétre. Hazaért, és kipakolt összesen egy kis táskányi holmit. Már kapásból hiányzott a reggelinek való abonett, aztán a többi naphoz is csak random dolgokat vett, kb. a 75% hiányzik. Kérdem, hogy ezt hogy? Azt mondja, némelyikre emlékezett, a többire nem. Plusz ő a reggelit nem nézte, hát van nekem itthon zabom meg müzlim. Mondom neki, hogy ki van kötve mi a reggeli, nehogymár ne tartsuk be. Most akkor komolyan vesszük a diétát vagy sem? Erre kijelentette, hogy ő aztán a reggeli tejeskávéja nélkül nem életképes, szóval ennyi. Az ebédet meg vacsorát tartja (már ha tartja, mert ugye én délben nem fogom látni mit csinál) de a reggeli bukott. Na mindegy, holnap reggel munka előtt irány a bolt, és megveszem ami még kell, mert különben nem fog érni semmit az egész.

Meglátjuk, hogy alakul a dolog, hetente tervezek egy mérést, hogy centikben mit jelent ez az egész, súlyban nem tudok semmit mondani, mert egy: nincs mérlegünk, kettő: az izom is nyom valamennyit. És elsősorban nem a kilókkal akarom mérni a fogyást, inkább látni szeretném, hogy a kis hasam lemegy laposra. Kockás talán sosem lesz, de ha lapossá válik, már elégedett is leszek.

Nem tudom még, hogy milyen rendszerességgel jövök, de igyekszem heti több alkalommal is jelentkezni, főként ha lesz mit mesélnem.

A holnapi menü egyébként többé-kevésbé elkészült:

Reggeli: tej, abonett, pulykasonka, retek (bár ez utóbbi nem tuti)
Ebéd: 100% ananászlé, sült karfiol (ami egy boltban sem volt, ezért kelbimbó lett – talán ez nem nagy csalás)
Uzsonna: gyümölcs
Vacsora: Mustáros csirkemell, paradicsomsalátával

Kezdő méreteim pedig a következők, amiket egyedül méregettem, úgyhogy nem 100% pontosak, de kb ennyi:

Comb: 61 cm
Popsi: 106 cm
Has: 90 cm
Derék: 76 cm
Kar: 28 cm

Képet holnap reggel készítek, és majd a 3. hét letelte után fogom összehasonlítani az újabbal.

Kicsit hosszúra sikerült, ezért köszönöm, ha végigolvastad, tartsatok velem, kezdjük együtt, és várom a véleményeket, kérdéseket kommentben!

Jó lenne, ha lenne, aki elkezdi velem együtt, mert cserélhetnénk tapasztalatokat, úgyhogy érezzétek magatokat szabadnak és írjatok, számít a véleményetek. :) Holnap ismét jövök a képemmel, és még egy kis ráadás történettel, amit ma már nem szeretnék megoszani az így is hosszú monológomban.

Szép estét Nektek!

Rea

 

Szólj hozzá