Szaloncukor készítés
Parlour candy
Kedves Olvasóim!
Tegnap este nem írtam meg, de mikor hazaértem munkából, elkezdtem szaloncukrot gyártani. Múltkor találtam egy receptet, amibe nem kellett túl sok extra dolog. Még nincs teljesen kész, ma fogom csokiba mártogatni, aztán ha megszáradt, csomagolni is kell. És holnap már tervezem ajándékozni is a kollégáknak, mivel pénteken már nem dolgozom. Mindenesetre itt a receptje, ha valakit érdekelne, és képet is majd hozok róla:
- 10 dkg dió (darált)
- 5 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg mazsola
- 2 db narancshéj (reszelt)
- 2 evőkanál narancslé
- 2 csapott teáskanál fahéj (őrölt)
- étcsokoládé (53%-os)
A mazsolát beáztatjuk forró vízbe, míg összekeverjük a többi hozzávalót. Utána a mazsolát leszűrjük és addig turmixoljuk, míg pürévé nem válik. Utána hozzátesszük a többi alapanyaghoz, jól összedolgozzuk, és megformázzuk. Ha kész, 1 napra hűvös helyre tesszük, szikkadni. Másnap gőz fölött olvasztott csokiba mártogatjuk, megvárjuk, míg megszárad, és utána már csomagolhatjuk is. Nekem ebből viszonylag nagy szaloncukrokkal is 41 darab született.
Egyébként ma ugye pihenőnap van, de holnap már nincs, úgyhogy megmutatom, mi lesz a feladat:
És ebből akár 2 kör is mehet, ha nincs lábsúlyunk:
My Dear Readers!
Yesterday evening I didn't write to you, but when I arrived home from work I started to make some (literally) "parlour candy". It's a traditional hungarian christmas sweet. Earlier I've found a recipe, and you don't need so much extra things. I'm not ready yet, today I'll put them into chocolate, and when they dried I have to wrap them. Tomorrow I want to give them to my colleges as a gift because I won't be at work from Friday. Anyway here is the recipe, and I'll show photoes too:
- 10 dkg chopped walnuts
- 5 dkg desiccated coconut
- 20 dkg raisins
- 2 orange peel (grated)
- 2 tbsp orange juice
- 2 tsp cinnamon
- dark chocolate (53%)
Put the raisins in hot water, while you mix all the other ingredients. Then strain the raisins and blend them mushy. Put it to the other ingredients, knead them all together and shape it like little bricks. Leave them in a cold place for a day. Next day melt the chocolate over stream and put your little bricks into it. Then just wait for the drying and you can wrap. I did relatively big shapes but there are 41 pieces.
By the way today is a restday, but tomorrow we have some workout, so I show you them now ABOVE. You can do 2 rounds of the second video.