2015. júl 25.

Diéta 16. nap és egy kis szombati torna

írta: FitRea
Diéta 16. nap és egy kis szombati torna

Kedves Olvasó!

A mai napom elég sűrű volt, mivel délután kulturális programom volt, délelőtt meg rá kellett készülnünk, így rövidre kellett fognom az edzést is, meg a posztomat is, mivel eléggé fáradt vagyok.

Reggel még a programok kezdete előtt a feneket és a lábakat formáltuk egy kicsit, de rövidnek találtam a videót így ebből is tripláztam, így összesen 30 percet edzettem.

Délutánra mindössze egy órás szabadtéri gyakorlatot kértek, ami lehetett biciklizés, futás, korizás, séta... Ezek közül bármelyiket szívesen teljesítettem volna, de mivel volt a programom, ezért kb. 3-tól jöttem-mentem, volt egy másfél órás ülős program, majd ismételten jöttem, mentem, tehát azt hiszem felér a sétával is. Sajnos most nem tudtam mással kiegészíteni, pedig szívesen megtettem volna.

Jönnek a receptek is:

Guacamole

.avokádó 75 g
.paradicsom 40 g
.vöröshagyma 7,5 g
.zöldpaprika 22,5 g
.petrezselyem zöld 
.friss citromlé 

 

A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, húsát apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, húsát kis darabokra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, összevagdaljuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. Az avokádót kettévágjuk, magját kiemeljük, húsát kikaparjuk-kivájjuk a héjából, és villával péppé törjük. Azonnal megcsepegtetjük a citromlével, hogy ne barnuljon meg. A masszához keverjük a paradicsomot, a hagymát, a paprikát, a citrom héját, a petrezselymet, ízlés szerint sót és borsot, és egy órára hidegre tesszük.

 

Wokban pirított csirkekockák zöldségekkel egyben sülve

.vöröshagyma 100 g
.nyári fejeskáposzta 100 g
.sárgarépa 100 g
.szójaszósz 50 g
.olívaolaj 8 g
.csirkemell 120 g
.só 

 

A vöröshagymát apróra-, a fejes káposztát és a sárgarépát csíkokra vágjuk. A csirkemellet kockákra vágjuk, besózzuk. A vöröshagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csirkemellet, és hirtelen átpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát és a sárgarépát és fedő alatt megpároljuk. Úgy a finom, ha a zöldségek egy kicsit ropogósak. Amikor már majdnem kész, levesszük róla a fedőt, hagyjuk elfőni róla a vizet, majd megöntözzük szójaszósszal, és összepirítjuk őket. Forrón tálaljuk.

Az alapanyagok különböző sülési ideje miatt a húst külön serpenyőben is készíthetjük, ha úgy egyszerűbbnek tűnik. Az előkészítéssel együtt legfeljebb 30 perc alatt kész van! 

 

Pikáns vacsorasaláta

.alma 75 g
.snidling 10 g
.pulykasonka 35 g
.köményes sajt 25 g
.joghurt 25 g
.olívaolaj 5 g
.friss paradicsomlé 5 g
.friss citromlé 
.édesítő 
.mustár 
.só 

 

A megmosott és kicsumázott almát apró kockákra szabdaljuk, a megmosott snidlinget apróra vágjuk. Egy mélyebb tálban az alma kivételével az összes zöldséget összekeverjük és megsózzuk. Az almakockákra kevés citromlevet cseppegtetünk és jól összekeverjük, majd félre tesszük. A sonkát és a sajtot egyforma nagyságú kockákra metéljük.
A saláta öntethez kevés citromlevet összekeverjük a paradicsomlével, a mustárral, az olajjal, a joghurttal és az édesítővel, majd rálocsoljuk az almával összekevert zöldségekre. Jól átforgatjuk, lefedjük, és hűtőben néhány órán keresztül hagyjuk összeérni az ízeket.

Szólj hozzá