2015. júl 22.

Diéta 2. hét 1-3. nap

írta: FitRea
Diéta 2. hét 1-3. nap

Kedves Olvasó!

Sajnos tegnap a nagy melegben nem bírtam géphez ülni, így elmaradt a bejegyzésem, mind a diétáról, mind az edzésről... Ezt szeretném most pótolni. 

Először az edzésről:

Tegnap volt a Bikini Program 2. napja, az első izzasztó HIIT edzés után egy kicsit lazább, és kedvemre való edzés volt. Reggeli után egy ún. Mermaid (= Sellő) edzés kellett végigcsinálni, délután pedig hasra edzettem, méghozzá nagy labdával. Kellemes gyakorlatsorok voltak. Leizzasztott, de nem volt vészesen megerőltető, csak a nagy meleg még hozzátett egy lapáttal.

A diéta következő ételei:

Súlykontroll körözött paprikába töltve

.zöldpaprika 100 g
.sovány tehéntúró 50 g
.joghurt 30 g
.vöröshagyma 15 g
.só 
.köménymag 
.fűszerpaprika
.petrezselyem zöld

 

A hozzávalókat alaposan összekeverjük, különösen ügyelve arra, hogy a túró ne legyen darabos és a vöröshagyma nagyon finomra, legyen vágva. Kicsumázott kisebb méretű paprikákba elegáns betölteni a körözöttet.

 

Hideg görög gyümölcsleves

.körte 100 g
.mirelit ribizli 60 g
.meggy 30 g
.tej, 1,5%-os 100 g
.kávétejszín 50 g
.fahéj
.szegfűszeg 
.édesítő

 

A körtét kockákra vágjuk, a mirelit meggyet és mirelit ribizlit kivesszük a fagyasztóból, és az esetleges jégdarabokat eltávolítjuk róluk. A tejet összekeverjük a kávétejszínnel, édesítjük a folyékony édesítővel és ízesítjük a fűszerekkel. Belekeverjük a gyümölcsöket és hűtőben legalább 2 órát hagyjuk összeérni az ízeket. (ha nem őröltet használunk, akkor az egész szegfűszeg és fahéj darabokat tálalás előtt távolítsuk el).

 

Sonkás vitamintál

.pulykasonka 80 g
.fejes saláta 0,5 közepes fej
.póréhagyma 75 g
.paradicsom 50 g
.zöldpaprika 150 g
.kígyóuborka 75 g
.citrom 0,5 közepes darab
.fehérbor 25 g
.olaj 5 ml
.petrezselyem zöld 
.mustár 
.só 
.feketebors 

 

A hagymát és az uborkát karikákra, a paradicsomot cikkekre, a paprikát vékony szeletekre vágjuk. A sonkát vékony csíkokra szeleteljük, a petrezselymet leveleire csipkedjük. Az így előkészített zöldséget óvatosan összekeverjük. A megmosott salátát leveleire szedjük, és kibélelünk vele egy salátástálat. Az összekevert zöldséget a salátalevelekre halmozzuk, és hűtőbe rakjuk. Ezután a mustárhoz keverjük az olajat, majd a citromlevet és a fehérbort. Sózzuk, borsozzuk, és külön edényben tálaljuk, melyből ki-ki a saját ízlésének megfelelő mennyiséget keveri a salátájához.

 

Csirkés cézársaláta

.csirkemell 120 g
.jégsaláta 100 g
.joghurt 100 g
.kígyóuborka 80 g
.paradicsom 70 g
.olívaolaj 3 g
.fokhagyma 
.só
.citrom 
.grill fűszerkeverék 

 

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és sóval, fokhagymával olívaolajon puhára pirítjuk. Közben a jégsalátát kézzel apróra daraboljuk, a kígyóuborkát kis kockákra, a paradicsomot cikkekre vágjuk. A sajtot szintén apróra kockázzuk és az összes alapanyagot lazán összekeverjük. Citromlével gyengéden megcsorgatjuk és a tetejére tálaljuk az elkészült csirkemell csíkokat. Finomra vágott kaporral ízesített joghurt öntetet kínálunk mellé.

 

Zöldséges tojáslepény

.tojás 2 közepes darab
.tej, 1,5%-os 20 g
.olívaolaj 5 g
.sárgarépa 30 g
.csiperke 30 g
.vöröshagyma 20 g
.petrezselyem zöld 
.só 

.

A gombát nagyobb kockákra vágva, a sárgarépát karikákra és a vöröshagymát apróra vágjuk. Teflonserpenyőben olívaolajon átfuttatjuk. Sózzuk, meghintjük finomra vágott petrezselyem zölddel és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Zsírjára pirítva hozzákeverjük a tejjel felvert tojásokat és megsütjük. Melegen tálaljuk.

 

Pulykacomb fehérborral, vele sült körettel

.pulykacomb 120 g
.fejeskáposzta 250 g
.vöröshagyma 30 g
.fehérbor 20 g
.olaj 8 ml
.fokhagyma 
.ecet 20%-os 
.majoránna 
.só
.feketebors 
.köménymag 

 

A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a pulykacombot, sózzuk, megszórjuk borssal és majorannával, és elősütjük. Közben a fejeskáposztát megsózzuk, összekeverjük egy kevés köménymaggal, meglocsoljuk ecettel. A fokhagymát apróra vágjuk. Római tálban vagy teflonedényben készítjük: belehelyezzük az edénybe a káposztát, ráhalmozzuk a hagymás hús szeleteket, megszórjuk a fokhagymával, az egészet meglocsoljuk fehérborral és alaposan elkeverjük. Fedő alatt pároljuk az egészet (szükség esetén kevés vizet aláönthetünk).

 

Dupla vaníliapuding édesítővel

.tej, 1,5%-os 250 g
.cukormentes vaníliás pudingpor 20 g
.édesítőszer

 

A tejet 2/3-át felforraljuk, közben a pudingport a maradék hideg tejjel simára keverjük, majd a takarékra állított forralt tejhez, sűrű, egyenletes kevergetés mellett hozzácsorgatjuk.

 

Joghurtos-jégsalátás uborkasaláta

.kígyóuborka 200 g
.jégsaláta 50 g
.joghurt 50 g
.só 
.mustár
.édesítő 

 

A jégsalátát nagyobb darabokra tépkedjük. Az uborkát megmossuk, vékonyra szeleteljük és besózzuk. Rövid állás után kicsavarjuk és összekeverjük a mustárral, édesítővel, borssal ízesített joghurttal. Tálalásig letakarva hűtőben tároljuk.

 

Tippek: Én egy kicsit megformáztam a diétát, mivel egyrészt nem szeretem a combot, másrészt meg nincs kedvem ilyen hőségben minden nap újra és újra húst sütögetni. Szóval a pulykacomb helyett csirkemell volt natúron, vele egy kis brokkoli. És a pudingot is kihagytam aznap, viszont 2 nappal később egy kis édességes hétvégét tartottam, szóval több ment le mint egy puding.

Szólj hozzá