2017. jún 12.

Nyári programok - diéta, edzés fokozott fegyelemmel

írta: FitRea
Nyári programok - diéta, edzés fokozott fegyelemmel

Sziasztok!

A héten nagyon elmaradtam, mind bejegyzés, mind edzés, mind diéta terén. Még hétfőn nagy lelkesen megcsináltam a 35 perces teljes hosszúságú élő edzést, aztán keddtől kezdve pihenőt tartottam, mert nem igazán volt kedvem mozogni. Sajnos a mozgásmentes héten az étkezéseim is hagytak kívánni valót maguk után, főleg, hogy hétvégén dupla ünnep volt, így mindkét nagymamám sütivel, kajával várt minket. Szóval ha a héten nem jött fel rám 2 kiló, akkor soha nem fog… Na de ma aztán komolyra veszem az ügyet, az edzésre már tegnap lélekben felkészültem, a heti menüt pedig kiírtam magamnak egy lapra, mert ha előttem van egy szabályzat, akkor követem is. Komolyan kell ügyelni a kajára, mivel Tihanyi Levendula Napokra akarunk menni, és ha már a Balcsinál járunk, - és persze szép nyári idő is van – akkor már lemegyünk strandolni is, bikiniben meg nem lehet pocakot villogtatni úszógumival. Úgyhogy az edzést is újraterveztem, nem jött be annyira az élő-videós, így marad a megszokott, ahogy néztem, úgyis lazább összeállítás lett a nyárra. Ráadásul vannak benne új, teljes hosszúságú edzések is. És kerékpározás is van az edzéstervben, ami szerepelt volna nálam is, viszont a Balatoni bringakört lefújtuk, nem volt szállás. Augusztusban megyünk nyaralni, de 6 éjszaka egy helyen, legfeljebb onnan biciklizünk valamerre.

A mai menümet mutatom:

  • Reggeli: 2 db Szafi Reform pizzás croissant, cukormentes capuccino
  • Ebéd: főtt karfiol, natúr csirkemell-kockákkal
  • Uzsonna: Szafi Reform kókuszkrém, cseresznyével
  • Vacsora: Saláta, 1 pohár kefir
  • Folyadék: 3 l víz

Múlt héten egyébként egyik nap édességre vágytam, így sütöttem túrókrémes szénhidrátcsökkentett csigákat, erről a héten hozok receptet, nagyon finom krémet kreáltam hozzá, és elég édes is lett.

20170609_165323-01.jpegIlletve hozom majd a cukormentes, bio eperlekvárom receptjét is, ugyanis végre elkészült. Péntek délután utaztunk Oroszlány felé, és mivel máshol nem tudtunk volna epret szedni, bementünk út közben Bágyogszovátra. Másfél óra alatt ketten 7,75 kg epret szedtünk le. 20170609_165726-01.jpegMegutaztattuk, szerencsére nem volt 40 fok, így kibírta az egy éjszakás tárolást, szombaton hazahoztuk, és este negyed 7 körül nekiálltunk tisztítani, mosni és megszabadítani a zöldjétől. 7-kor félbeszakadt a művelet, mert vacsira mentünk nagymamámhoz, aztán onnan 8-kor leléptem és folytattam. Végül 6 kg eperből készült el az eperlekvár, de elég nehézkes volt a dolog, mert még természetes sűrítőanyagért is rohangálnom kellett egész héten. Nagy nehezen az is lett, azt is pénteken út közben szereztem be, úgy, hogy eltetettem a boltban, ahol érdeklődtem utána. Szóval aztán szombat este fél 10-kor elkészült a lekvár – párom és öcsém közbenjárásával, végül nem is számoltam meg, mennyi üveg lett, jelenleg bedunsztolva pihennek, ha kihűltek, majd számolom, fotózom, címkézem. És aztán jön a recept is. Egy kis üveggel öcsém el is vitt magával, ez extra üveg volt, mivel neki chia magos lekvárra volt igénye. Hát kapott, szerencsére még volt a polcomon chia mag. Most várom az értékelését.

Az eperszedés végeredménye:

20170609_171823-01.jpeg

A héten tehát még jelentkezem, szép hetet kívánok!

Szólj hozzá