Narancsos-diós csirke mellé hétfői edzés
Kedves Olvasóim!
Ma korán jöttem fel, mivel nincs semmi tennivalóm így vasárnap délután. Végre nyugalom van, egyedül is vagyok, így aztán volt időm délután edzeni. Megcsináltam a tegnapi gyomorfájás miatt kihagyott pénteki haladós kisvideókat. Nem volt túl vészes, bár mint tudjátok, imádom a fekvőtámaszokat, és a tabatában egy burpee-s gyakorlattal kezdtünk, amiben 2-2 fekvő volt. De valahogy azért megcsináltam. Bár a mai napig nem tudok szabályos fekvőtámaszt nyomni... Valaki megmondhatná, hogy ezt hogy lehet megtanulni. :D
Egyébként ma ebédre megsütöttem a narancsos-diós csirkemellet, aminek a receptjét még karácsony előtt találtam, de akkor elmaradt. Most elkészült, nem lett rossz, bár szerintem kicsit érdekes ízvilága van. Arra jöttem rá, hogy tulajdonképpen ugyanaz a massza, amiből anno szaloncukrot is gyártottam, csak kicsit folyósabb. Na mindegy, aki esetleg kipróbálná, annak itt a recept:
- 30 dkg csirkemellfilé
- 6 dkg darált dió + 4 dkg mazsola + 6 dkg narancslé
- 1 narancs leve + 1 ek. méz (vagy folyékony édesítő)
A húst kiklopfoljuk, én utána kicsit megsóztam, és egy félbevágott fokhagymával megkentem. Utána a mazsolát a narancslével összeturmixoltam, majd belekevertem a diót is. Ez egy sűrű massza lett, amivel aztán minden hússzeletet meg kell kenni, majd felgöngyölíteni. Hőálló jénai tálban kell sütni, én megszórtam a tetejét kicsi borssal, sült csirke fűszerkeverékkel és majoránnával és utána az egészet meglocsoltam a mézes narancslével. 180 fokos sütőben 25 percet sütöttem lefóliázva és még 15 percet fólia nélkül, kezdetben légkeveréssel, majd alul-felül sütéssel. Felszeletelve tálaljuk, de leginkább hidegen lehet csak szépen szelni, melegen kifolyik belőle a massza.
Ami az edzéseket illeti, holnap megkezdem a Zona Live edzésprogram 11. hetét, egy comb-popsi egyperces videóval, illetve a Stop Zónás nyújtással, de még mielőtt ellazulnék, jönnek a kisvideók is, amiből lesz egy ugrálós 20 perc 2 körben, plusz 20 perc karkínzás. Így összességében szünetekkel együtt megint kb. másfél órát kell rászánni magára a tornára.
Mostantól valószínűleg későn fogok jelentkezni, mert anyukámnak az a remek ötlete támadt, hogy kétnaponta én fogok főzni. És ugye ez azt jelenti, hogy 5-kor jóesetben hazaérek, mire nekiállok a kajának lesz 6 óra, elkészülni 8 előtt nem fog, aztán edzés, és majd csak utána jelentkezem. Hát meglátjuk mi lesz ebből a főzésből, mert nekem marhára nincs kedvem hozzá 5 óra után… Annyiból lesz csak jó, hogy azt ehetem, amit akarok, mert én csinálom. Már szóltam nekik, hogy akkor innentől mindenki diétázni fog, mert én olyat fogok főzni, ami zabos, teljes kiőrlésű és/vagy cukormentes és zöldségből, húsból, halból áll. Úgyhogy jobb, ha hozzászoknak, ha azt akarják, hogy mindig én főzögessek. De ha főzök valami újat, akkor majd hozom a recepteket is képpel együtt nektek, hogy inspirálódhassatok. :)
Kitartást a hétre és mutatom a videókat!