Nagy izgalomban
Big excitement
Kedves Olvasóim!
Még csak szombat reggel van, így sok érdekes dolgot nem tudok nektek mondani. Kiértem 8 órára a munkahelyre, olyan szép volt a táj, napsütés, színes fák, köd és még szürkemarhák is legeltek. Érdemes lett volna lefotózni, de valahogy 2 fokban nem volt kedvem kiszállni az autóból. Azért egy kis őszi hangulatos kép készült, mikor megérkeztem.
Tegnap este mikor hazaértem, nekiálltam sütni. Találtam az egyik követett blogon egy nagyon jónak tűnő kuglóf receptet. Úgyhogy körülnéztem, van-e hozzá mindenem, és nekiálltam. Egész hamar kész lett, viszont széthullott darabjaira, ahogy ki akartam szedni a formából. Így fotót nem tudtam nektek hozni, de a receptet mutatom:
- 4 tojás
- 150 gramm xilit (vagy bármilyen édesítő ízlés szerint)
- 2 csomag vaníliás puding
- 250 gramm aprószemű zabpehely
- 1 teáskanál rumaroma
- fél csomag sütőpor
- 3 evőkanál tej
- 4 evőkanál zsírszegény kakaópor
- 6 evőkanál meleg víz
- 150 gramm vaj
Elkészítés:
A tojást, a xilitet, a rumaromát a 6 evőkanál meleg vízzel kb. 7 percig keverve robotgéppel fehér habbá verünk. A zabpelyhet a pudingporral és a sütőporral összekeverjük, a tojáshabra szitáljuk, és belekeverjük, lehetőleg óvatosan. Hozzáadjuk vajat is, és tovább keverjük a robotgéppel. A tészta felét egy kivajazott és kilisztezett kuglófformába öntjük. A kakaót a maradék tésztára szitáljuk és a tejjel elkeverjük. A kakaós tésztát is a formába tesszük.Előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 160 fokon, kb. 20 percig sütjük, de azért figyeljük a sütőt. Nekem kellett hozzá fél óra is. A végén a süteményt 15 percig a formában pihentetjük még a formában. Arra figyeljetek oda, hogy ha márványos tésztát szeretnétek kapni, akkor villával óvatosan próbáljátok meg összekeverni a kétféle tésztát. Én ezt kihagytam, és a két szín kettévált. Meg a zabpehely azért nem liszt, és emiatt is lehetett, hogy darabos lett. Viszont ízre nagyon jó.
A recept eredeti megjelenése: http://anyakentisfitten.blog.hu/2015/10/14/zabpelyhes_kuglof
Holnap ilyenkor már remélhetőleg a Hungexpo bejáratánál várok a bejutásra. Már elmondani sem tudom mennyire várom. 9.50-kor már órán szeretnék lenni. Ami viszont számomra az egyik legjobb hír volt az az, hogy ott lesz a példaképem, az inspirációm. Kulcsár Edina Magyarország 2014-es szépe lesz a műsorvezető a Nagyszínpadon egész nap. Nagy öröm lesz vele személyesen találkozni, hiszen az ő hatására kezdtem el edzeni, és egy nagyon pozitív személy, akit érdemes követni. Én sosem voltam nagy szépségverseny-rajongó, meg nem követtem a megválasztottakat, de Edinát megismertem és érdemes is volt. Úgyhogy most így még nagyobb izgalommal várom a holnapot, mert találkozhatok vele is.
A mai reggelim egy csésze chai tea volt, 2 kicsike szelet kuglóffal. Ebédre párolt olasz zöldségmix lesz, két szelet teljes kiőrlésű kenyérrel. Illetve van még 2 darab banánom, és a nasi is a kuglóf lesz. Vacsorára még nem találtam ki, de nem akarok sok mindent.
Most hirtelen más nem jutott eszembe, ha még lesz valami fontos hírem, akkor kiegészítem a bejegyzést.
My Dear Readers!
It's just Saturday morning, so I can't say so much interesting to you yet. I arrived to my workplace at 8 a.m. and the nature was so nice, sunshine, colorful trees, fog and grey cattles grazed. It would have been photographed but I didn't want to get off the car in 2 °C. But I did some fall photoes when I arrived. You can see that ABOVE.
Yesterday when I got home, started to bake. I found a good recipe of a potcake on one of my favourite blog. So I checked my kitchen, if I have everything to it, and started. It was done in a short time, but fell apart, when I wanted to take out from the shape. So I can't show you photo, but here is the recipe:
- 4 eggs
- 150 gramm xilit (or any other sweetener)
- 2 package of vanilin puding
- 250 gramm small (fine-grained) oatmeal
- 1 tsp rum flavour
- 1/2 package baking powder
- 3 tbp milk
- 4 tbp cocoapowder
- 6 tbp hot water
- 150 gramm butter
Mix the eggs, xylitol, the rum flavor with 6 tablespoons of warm water about seven minutes with mixer blooded in white foam. Mix the puddingpowders, oatmeal and baking powder, then give it to the eggs and mix in. Give the butter in and continue to mix with the mixer. Put the half of the pasta into the shape, after you oiled it. To the other half, you have to put cocoapowder and mix with the milk. Put this into the shape too. In preheated oven have to bake in 160 °C about 20 minutes. I needed half an hour. In the end, take out from the oven, and wait for 15 minutes before you take out the cake from the shape. If you want to make a marbled cake, try to mix the 2 type of pasta with a fork. I missed this, and the types parted. And the oatmeal isn't flour, and maybe that's because it fell apart. But it was delicious.
Original recipe is here: http://anyakentisfitten.blog.hu/2015/10/14/zabpelyhes_kuglof
Tomorrow at this time, I hope, will be at the entre of Hungexpo and wait for enter. I can't say how much I'm waiting for it. I want to be in a class at 9.50 a.m. But one of the best news were, that there'll be my role model, my inspiration. Edina Kulcsár, Miss World Hungary 2014 will be the presenter all day. It'll be a pleasure to meet with her, because in her influence I started to do workouts, and she's a positive person, who worth to follow. I never liked the beauty competitions, and didn't follow the winners, but Edina was known by me, and it worthed it. So I'm waiting for tomorrow with a big excitement, because I can meet with her. Yaaay.
Daily breakfast was a cup of chai tee and 2 little slice of the potcake. My lunch will be stewed italian vegetable mix with 2 slice of whole grained bread. And I have 2 bananas, and for snack there is a little potcake. I don't know what my dinner will be, but I don't want to eat so much.
Now I can't write to you more, if I have some important news, I'll complete this post.