Diéta Finish egy kis mozgással
Kedves Olvasóm!
Végre elérkeztem a diéta várva várt utolsó napjához is. Túléltem, a következő posztban közzéteszek majd egy képet, amin látható lesz, hogy változott-e rajtam valami. Illetve csak vasárnap tudok sort keríteni a testsúly mérésére, de az tuti, hogy kb 1,5 hete a mérleg 68 kilót mutatott. Remélem ez még lejjebb ment, bár én nem a kilókra megyek, inkább a formára, mert tőlem akár 80-at is mutathat a mérleg, ha a hasam és a combom úgy néz ki, ahogy én szeretném. De még nem úgy néz ki..
Azt gondolom, sokat jelentett, hogy nem ettem (sok) cukrozott ételt, hiszen Béres Alexandra étrendje mellőzte a cukrot, amit ettem, az nem a diétás étrendhez tartozott, hanem az édesszájúságom előtört, és már muszáj volt ennem. Így aztán egy-egy szelet süti, vagy pár kocka csoki az első 1,5 hét után már becsúszott. Mindenesetre ezentúl is igyekszem hasonlóan mellőzni a cukrot és persze az edzést is folytatom.
A mai nap két lehetőség közül választhattam. Az egyikhez sok lépcsőre van szükség, ami nálunk hiánycikk (KÉPEN), így a B opciót választottam és ismét végigcsináltam az Ultimate BootyCall HIIT edzést a DVD-ről. Így jól kiszúrtam magammal, mert ugye tegnap is ezt csináltam végig, gondolva, hogy talán jóga, vagy valami kis egyszerűbb edzés lesz ma. Hát NEM!
Szerencsére délután csak egy rövid karerősítő edzést kellett végigcsinálni.
És hogy a diétázókat is megörvendeztessem az utolsó nap receptjeivel, lássuk mit is ette és még mit fogok enni ma:
Tonhallal töltött paradicsom
.paradicsom 100 g .tonhal filé 50 g .joghurt 25 g .citrom 20 g .jégsaláta 20 g .feketebors .petrezselyem zöld |
|
A paradicsomokat megmossuk, szárazra töröljük és a tetejét éles késsel (kb. negyedrésznél) levágjuk és félretesszük. Belsejéből a paradicsomhúst óvatosan kikanalazzuk, és helyére betöltjük a lecsöpögtetett, előzőleg citromlével és joghurttal összekevert, darabolt tonhalat. Jégsalátára helyezve tálaljuk, ízesítésként citromot kínálunk mellé. |
Csípős csirkeszárnyak
.csirkeszárny 4 db .olaj 5 ml .só .csípős pirosarany .gyömbér .feketebors .petrezselyem zöld
|
|
A sütés előtti napon páclét készítünk olajjal, sóval, gyömbérrel, piros arannyal és borssal. A megtisztított csirkeszárnyakat ebben megforgatjuk, és másnapig hagyjuk érlelődni. Ha jól beitta az ízeket, tepsibe soroljuk őket és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. |
Angol zeller joghurtöntettel
.zeller 250 g .joghurt 50 g .citrom .só .feketebors .fokhagyma |
|
A joghurtot fűszerezzük, belekeverjük az apróra vágott fokhagymát. Az angol zellert nyersen hagyjuk, és a joghurtos-fokhagymás öntetbe mártogatva fogyasztjuk. |
Hideg töltött uborka
.kígyóuborka 300 g .sovány tehéntúró 12,5 g .Tolle trappista light sajt 12,5 g .zöldpaprika 20 g .paradicsom 25 g .joghurt 100 g .snidling 10 g .só .feketebors |
|
A megmosott kígyóuborkát hosszában félbe-, keresztben négybe vágjuk, így összesen 8 darab lesz. Az uborkák belsejét kikaparjuk, és ezt a forgácsot felaprítjuk. A megmosott zöldpaprikát és paradicsomot egészen apró kockákra vágjuk. A megmosott snidlinget vékonyra metéljük. Az uborkaforgácsot összekeverjük a reszelt sovány sajttal, a villával szétnyomkodott sovány tehéntúróval és a joghurttal. Ehhez adjuk hozzá a paprikát és a paradicsomot, snidlinget. Sóval, borssal fűszerezzük, végül a tölteléket a kivájt uborkákba töltjük, jó púposan. Hűtőben egy-két órát állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. |