Diéta 18. nap + Hétfői kardió
Kedves Olvasóm!
Már csak pár nap, és vége a 21 napos diétának. Ma egy egész finom ebédet sikerült összehozni. Igaz még nem telt el a nap, a vacsora is hátra van, de gondoltam ma korábban jelentkezem a napi teendőkkel. Nem mellesleg ma HÉTFŐ van. Általában mindenki utálja a hétfőt. A diák azért, mert hétvége után újra iskola, a dolgozó ember meg azért mert munkába kell állni. Mindig van miért utálni a hétfőt. Azonban sokan nem gondolnak arra, hogy ez valami újnak a kezdete is lehet. Mint például az én esetemben, hiszen egy hete döntöttem arról, hogy nekiállok sportolni. Ráadásul Július 20. az év harmadik 10 milliószoros napja volt, így talán sikerült valami jót is bevonzanom.
A mai edzésen már túl vagyok, mutatom is, miket csináltam ma. Reggel 45 perc kardiót írt elő a program, így a honlapjukon keresgélve találtam egy remek 30 perces edzést, de ezt kinyújtottam a megfelelő időre. Délután pedig a múlt hétről ismert sellő-gyakorlatsort csináltam végig, kb. 20 percben. A mellékelt ábra mutatja, hogy ismét haldoklom. :D Meg szemembe sütött a nap is, mivel végre kint lehetett edzeni. Szinte hihetetlen, hogy tökéletes idő volt a tornához. 22 fok rég volt már, néha cseppent pár csepp eső, aztán meg sütött a nap, szóval szuper volt kint lenni.
És most nem videón volt a program, hanem képeken, így mutatom őket:
A mai receptek is jönnek. Reggelire zabkása volt őszibarackkal, annak a receptjét kihagyom, mivel már írtam egyszer zabkása receptet. Így az ebéddel kezdem.
Sajtban sült hal egyszerűen
.tőkehal filé 120 g .Tolle trappista light sajt 50 g .kávétejszín (10%-os, cukormentes) 20 g .olívaolaj 5 g .kapor .só .feketebors .friss citromlé .margarin a jénai kikenéséhez |
|
A tőkehalfilét tenyérnyi darabokra vágjuk, fűszerezzük sóval, borssal és kaporral. A sovány sajtot lereszeljük és összekeverjük a kávétejszínnel (sűrűbb masszát kapunk). Enyhén sózzuk, borsozzuk. Egy jénai tálat margarinnal vékonyan kikenünk, majd belerakjuk a fűszeres halszeleteket, pár csepp citrommal ízesítjük és vékonyan elkenjük rajta a tejszínes-sajtos masszát. Előmelegített sütőben megsütjük, amíg a sajt megolvad és a teteje egy kis színt kap (én kb. 30 percig szoktam sütni). |
Sült padlizsánkockák
.padlizsán 250 g .olívaolaj 5 g .fokhagyma 2 g .balzsamecet 10 g .só .feketebors |
|
A padlizsánt héjastól kb. 2 cm vastag kockákra felszeljük, sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olívaolajban, közepes hőfokon éppen puhára átsütjük. A fokhagymát, sót és borsot hozzáadjuk, egészen röviden a kettőt még együtt sütjük, a balzsamecettel meglocsoljuk. |
Görög saláta sovány sajttal
.kígyóuborka 85 g .paradicsom 65 g .vöröshagyma 45 g .zöldpaprika 45 g .Tolle trappista light 50 g .citromlé .olívaolaj .oregánó .bors |
|
Az összes hozzávaló zöldségfélét nagyobb kockákra daraboljuk. Borssal, oreganóval fűszerezzük és összekeverve tálaljuk. Tetejére adagonként kockázott sovány sajtot teszünk. |