2015. júl 22.

Diéta 11-12. nap + egy kellemes kardió

írta: FitRea
Diéta 11-12. nap + egy kellemes kardió

Kedves Olvasó!

Először a mai edzésről:

tone-it-up-cardio-crush-printable.jpgA bikini program mára egy 30 perces kardió edzést írt elő. Hogy mi is ez a kardió? Én sokáig nem voltam tisztában ennek a fogalmával, bár nagyon sokat hallottam és olvastam róla. Ma már értem. Ez az edzés az, ami megnöveli a pulzusszámot, és ha az végig a zsírégető tartományban marad, vagyis még van erőd beszélgetni, akkor hasznos a fogyáshoz is.Szóval egy ilyet nyomtam végig, azt gondolom, hogy már mondanom sem kell, hogy délelőtt 10 órakor 32 fokban ömlött rólam a víz... Képen van az a menetrend amit én ma csináltam, kiegészítve bemelegítéssel, nyújtással, meg 2x15 db hasizom-erősítő gyakorlattal.

 

 És mellette délután popsit erősítettem a következő videó követésével: 

Egyébként ha valaki látta volna, amit csinálok, biztos azt gondolja, hogy "Na ez a csaj sem normális". Elmesélem, miért is mondom ezt. Viszonylag nagy családi kertes házban lakunk, nap közben csak a húgom meg én vagyunk otthon, de ő is délig alszik, tehát addig szinte egyedül vagyok. Az udvarunkat már reggeltől tűzi a nap, és nem akartam megkockáztatni egy napszúrást. Így a futás és a mellé kapcsolódó gyakorlatokat mind bent végeztem a házban. Róttam a köröket a nappaliból az étkezőn át a konyháig, majd a sprintet a bejárati ajtótól a folyosón, egészen a nappali végéig. :D Mikor elmeséltem a húgomnak, csak nevetett, de akkor amikor csináltam, semmit nem hallott belőle.

A diéta következő receptjeit is mutatom, remélhetőleg holnap végre utolérem magam ebben is, és akkor napról napra tudok pontos infókkal szolgálni ez ügyben is.

Temesvári csirkesült Súlykontroll módra

.csirkemell 120 g
.olaj 8 ml
.zöldbab 250 g
.kefir 150 g
.vöröshagyma 30 g
.paradicsom 100 g
.zöldpaprika 50 g
.fokhagyma 
.só
.fűszerpaprika 

 

A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük, enyhén sózzuk és elősütjük, majd félretesszük. A megmaradt olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, beletesszük a paradicsomot és paprikát, a zöldbabot és a fűszereket, majd rövid ideig fedő alatt pároljuk. Visszatesszük a húst, pótoljuk az elpárolgott vizet, és az egészet puhára pároljuk. Végül hozzámelegítjük a kefirt, és összeforraljuk.

 

Tonhalas friss saláta

.tonhal konzerv (saját lében, nem olajos!) 50 g
.paradicsom 100 g
.kígyóuborka 50 g
.zöldpaprika 50 g
.retek 100 g
.olívaolaj 3 g

 

A zöldségeket ízlés szerint feldaraboljuk, és lazán összekeverjük őket. A tonhal konzervet lecsöpögtetjük (meglocsolhatjuk citromlével), majd hozzáadjuk a friss zöldségekhez. Az olívolajat a salátára csepegtetjük, és összerázzuk az egészet. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.

 

Padlizsánkrém

4 adaghoz:

.padlizsán 3 db (kb. 70 dkg)
.paradicsom 1 db
.olaj 8 ml
.vöröshagyma 1 db kis fej
.fokhagyma 2 gerezd
.só
.bors 

 

A padlizsánt megmossuk, villával alaposan megszurkáljuk a héjukat, majd 180 fokos sütőben kb. 1,5 órán át puhítjuk őket. Utána lehúzzuk a héjukat és a belüket felkockázzuk. 1 fej apróra vágott hagymát olajon megpirítunk, 2 gerezd fokhagymát ráreszelünk, majd hozzáadjuk a padlizsán és paradicsom kockákat. Sózzuk, borsozzuk, és az egészet átpirítjuk. A krémállagot turmixolással érjük el.

 

Fűszeres olívaolajban pácolt pulykamell

.pulykamell 120 g
.olívaolaj 5 g
.vöröshagyma 8 g
.mustár 
.só 
.friss rozmaring 
.feketebors 

 

A vöröshagymát finomra vágjuk, és az olívaolajba tesszük. Hozzáadjuk a mustárt, sót, borsot és rozmaringot, majd egyenletesen összekeverjük. A pulykamellet letisztítva, nagy darabokra előkészítve megforgatjuk a pácban és letakarva, hűtőben legalább egy napig érleljük, majd megsütjük.

 

Sárgaborsópüré

.sárgaborsó 60 g
.olívaolaj 3 ml
.vöröshagyma 5 g
.só 
.babérlevél

 

Az átválogatott sárgaborsót olívaolajon pirított vöröshagymával, babérlevéllel, sóval puhára főzzük. Ha megpuhult, kevés főzőlé hozzáadásával pépessé turmixoljuk.

 

Cukkini saláta kapros öntettel

.cukkíni 250 g
.joghurt 80 g
.olívaolaj 2 ml
.kapor 
.fokhagyma

 

A vékonyra szeletelt cukkínit sütőben kevés olívaolajjal félpuhára pároljuk, kihűtjük, majd a finomra vágott kaporral, és tört fokhagymával kevert joghurthoz adjuk.

 

Tegnap a cukkinisalátám kissé fokhagymásra sikerült az idei friss fokhagymával, de nagyon jó lett. Egyébként már kezd undorom lenni a sok hústól, lehet ezentúl vegetáriánus életmódra váltok egy kicsit, mert ennyi húst szerintem 2 hónap alatt szoktam talán megenni. Ráadásul már nagyon hiányzik az édesség, hiába a muffin, a zabkása, meg a puding. Csokimániás vagyok, ennem kell csokit. :D

Szólj hozzá